Forse investeringen in Torhoutse scholen

Op 23 december 2019, over deze onderwerpen: Onderwijs en kinderopvang

Weyts investeert ruim €54.000 in Torhoutse scholen

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert meer dan 54.000 euro in Torhout. Het geld wordt gebruikt voor het verbouwen van de brandcentrale van het internaat van SIVI en het creëren van extra lokalen in Huize Tordale.  “Deze investering is heel welkom”, zegt Eva Maes van N-VA-Torhout. “Vlak voor Kerst is dit heel goed nieuws voor alle leerlingen en leerkrachten van SIVI en Huize Tordale”.

Wie wil investeren in onderwijskwaliteit, moet ook investeren in de kwaliteit van de gebouwen van ons onderwijs. Dat is precies wat Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) doet.

“Hier is echt nood aan”, zegt Eva Maes. Op het internaat van SIVI waren dringende verbouwingswerken nodig aan de brandcentrale maar ook Huize Tordale had dringend nood aan extra lokalen. In de Bruggestraat wordt een bestaande ruimte opgedeeld in 5 lokalen en wordt er ook een nieuwe kookklas geïnstalleerd.  “De scholen doen fantastisch werk en kunnen deze stevige financiële impuls zeer goed gebruiken. Goed nieuws voor de hele stad”.

In totaal voorziet minister Weyts deze regeerperiode maar liefst een half miljard euro voor schoolgebouwen. “N-VA-Torhout is heel blij dat de minister ook denkt aan onze scholen”, besluit Eva Maes.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is