Magere subsidie vanuit stad Torhout voor de MUG helikopter

Op 16 oktober 2017, over deze onderwerpen: Nieuws uit Torhout, Veiligheid, Welzijn

De MUG-helikopter, vertrekkend vanuit zijn basis in Brugge, wordt over de hele provincie uitgestuurd. De jaarlijkse kostprijs voor uitbating van de MUG-helikopter wordt geraamd op ongeveer 500.000 euro. De financiering gebeurt door een belangrijke bijdrage van de provincie West-Vlaanderen en de gemeentebesturen uit het werkgebied van de helikopter. Verder wordt ook nog beroep gedaan op grote en kleine sponsors om het jaarlijks budget sluitend te houden.

De toelage van de gemeenten is in verhouding tot hun aantal inwoners en is gemiddeld 15 eurocent per inwoner. Wanneer de stad geregeld de troef van een sterk ziekenhuis en goede gezondheidszorg hoog in het vaandel draagt, scoren ze dan wel heel slecht in hun bijdrage tot deze snelle en efficiënte hulpverlening.

De stad betaalt slechts 700 euro jaarlijks wat neerkomt op 3,5 eurocent per inwoner. Terwijl de gemeente Oostkamp, met evenveel aantal inwoners, een bijdrage levert van 22 eurocent per inwoner.

Na inzage van de lijst van de provincie merken we op dat de stad Torhout bij de slechtste leerlingen horen van de klas. Dit punt brengen we zeker op de volgende gemeenteraad om dit bedrag te laten optrekken. Hulpverlening is een beleid waar niet op bespaard kan worden. Het zal maar uw dierbaren zijn die dringende interventie nodig hebben.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is